top of page

Hou onderhoud je je slaapzak?


Je slaapzak wassen kan prima in de wasmachine gedaan worden. Hiervoor is het wel belangrijk dat je van te voren weet welke vulling in de slaapzak zit. Heb je een donzen vulling? Dan zijn de wasvoorschriften namelijk net een beetje anders dan bij een synthetische vulling.


Synthetische slaapzak.

Ga je een synthetische slaapzak wassen, dan is het belangrijk om een vloeibaar wasmiddel te gebruiken. Bij het gebruik van een waspoeder ontstaat de kans dat de vulling gaat klonteren, omdat een slaapzak veel volume heeft in de trommel. Was de slaapzak op 30°C met de rits open. Belangrijk is dat je geen wasverzachter gebruikt, want dit kan de vulling aantasten.


Slaapzak in dons.

Een donzen slaapzak wassen moet met een speciaal wasmiddel voor dons gebeuren. Dat komt omdat dons een natuurlijk product is. Kies in dit geval altijd voor een vloeibaar middel en niet voor waspoeder. Doe ook hier de ritsen weer open tijdens het wassen. Gebruik ook hier weer een wasprogramma op 30 graden. Hoe lekker het ook ruikt, gebruik absoluut geen wasverzachter. Dit gaat ten koste van de vulling, en dus ook de isolatie.

Drogen

Donzen slaapzakken kunnen eigenlijk op dezelfde manier gedroogd worden, als een slaapzak met synthetische vulling. Goed op blijven schudden om klonten in de vulling te voorkomen is belangrijk. Ook kan je de slaapzak met dons vulling in de droger doen. Zorg er dan wel voor dat deze op een koude blaasstand staat. Doe ook een tennisbal in de trommel. Zo wordt de vulling ook luchtig en droog.72 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page